Základní škola a mateřská škola J.A. Komenského

16. 4. 2024 – Zápis do 1. třídy

Datum: 19.04.24

Předškoláci si v úterý 16. dubna užili svůj velký den – zápis do první třídy. Prvotní rozpaky rychle překonali, zvládli nakreslit obrázek, popovídali si s paní učitelkou a prohlédli si školu. Za svou velkou odvahu dostali gekona z naší 3D tiskárny a plyšového slona, kterého jim na památku ušila děvčata z horní školy.

16. 4. 2024 – OPRAVA ŠKOLNÍHO HŘIŠTĚ

Datum: 19.04.24

Oprava hřiště Sportovního areálu J. Stojana je hotová. Povrch hřiště je vyčištěný, dřevěné mantinely a síť jsou opravené. Renovované fotbalové branky a volejbalové koše už netrpělivě vyhlíží sportovce. Tělocvik venku může začít! 

NEJLEPŠÍ BAJKAŘ

Datum: 15.04.24

Naši šesťáci se v rámci tvůrčího psaní pustili do psaní bajek. Práce se jim opravdu vydařily a v jednotlivých třídách proběhla hlasovací soutěž o nejlepší bajku. Vítězům gratulujeme a jsme rádi, že je kreativní činnost bavila.

WOCABEE SOUTĚŽ

Datum: 13.04.24

Naše škola se zapojila do vánoční i velikonoční soutěže pořádané společností Wocabee. Jednalo se o procvičování slovíček s možností výhry. Ani jsme netušili, že se na nás usměje štěstí. Helence Hrašákové z 8. A se před Vánoci podařilo vyhrát pro školu dotykový interaktivní monitor. Maximum nahraných bodů měla Terka Bradáčová ze 7. A – té se podařilo za měsíc procvičování získat až 28 275 bodů, což hluboce obdivujeme.

A po velikonočním procvičování a následném losování získává celá naše škola zdarma licenci na 5 měsíců.

Děkujeme všem, kteří se zapojili a díky kterým jsme tyto výhry získali. S chutí do dalších výzev.

26. 3. 2024 – BUBENICKÁ ŠKOLA

Datum: 12.04.24

V březnu přijel do školy pan Ivo Batoušek, kterého děti znaly z bubnového koncertu v Besedě. Tentokrát přijel do školy a přivezl s sebou spoustu bubnů, na kterých si děti zkoušely nejen bubnovat, ale naučily si i rytmus a délku not.

22. 3. 2024 – MATEMATICKÝ KLOKAN

Datum: 12.04.24

V pátek 22. března se na naší škole konala mezinárodní matematická soutěže Klokan. Zúčastnili se jí žáci z 2. – 9. ročníku.

V kategorii Kadet žáků 8. – 9. ročníku zvítězil David Smolej (8. B), 2. místo obsadila Anna Kapsová (8. A) a 3. místo Matouš Orlovský (9. B).

V kategorii Benjamín žáků 6. – 7. ročníku zvítězily Aneta Bobčíková (6. B) a Nela Jančová (7. A) před Sabinou Jančovou (7. B).

V kategorii Klokánek žáků 4. – 5. ročníku zvítězila Kamila Straňáková (5. A), 2. místo obsadila Nikol Lukešová (5. A) a 3. místo Eliška Jančová (5. B).

V kategorii Cvrček žáků 2. – 3. ročníku zvítězila Helenka Májková, 2. místo obsadily Eliška Májková a Natálka Smetanová, všechny z 3. A.

© 2024 ZŠ Nivnice | Administrátoři.cz
Mapa stránek