Základní škola a mateřská škola J.A. Komenského

NEJLEPŠÍ BAJKAŘ

Datum: 15.04.24

Naši šesťáci se v rámci tvůrčího psaní pustili do psaní bajek. Práce se jim opravdu vydařily a v jednotlivých třídách proběhla hlasovací soutěž o nejlepší bajku. Vítězům gratulujeme a jsme rádi, že je kreativní činnost bavila.

WOCABEE SOUTĚŽ

Datum: 13.04.24

Naše škola se zapojila do vánoční i velikonoční soutěže pořádané společností Wocabee. Jednalo se o procvičování slovíček s možností výhry. Ani jsme netušili, že se na nás usměje štěstí. Helence Hrašákové z 8. A se před Vánoci podařilo vyhrát pro školu dotykový interaktivní monitor. Maximum nahraných bodů měla Terka Bradáčová ze 7. A – té se podařilo za měsíc procvičování získat až 28 275 bodů, což hluboce obdivujeme.

A po velikonočním procvičování a následném losování získává celá naše škola zdarma licenci na 5 měsíců.

Děkujeme všem, kteří se zapojili a díky kterým jsme tyto výhry získali. S chutí do dalších výzev.

26. 3. 2024 – BUBENICKÁ ŠKOLA

Datum: 12.04.24

V březnu přijel do školy pan Ivo Batoušek, kterého děti znaly z bubnového koncertu v Besedě. Tentokrát přijel do školy a přivezl s sebou spoustu bubnů, na kterých si děti zkoušely nejen bubnovat, ale naučily si i rytmus a délku not.

22. 3. 2024 – MATEMATICKÝ KLOKAN

Datum: 12.04.24

V pátek 22. března se na naší škole konala mezinárodní matematická soutěže Klokan. Zúčastnili se jí žáci z 2. – 9. ročníku.

V kategorii Kadet žáků 8. – 9. ročníku zvítězil David Smolej (8. B), 2. místo obsadila Anna Kapsová (8. A) a 3. místo Matouš Orlovský (9. B).

V kategorii Benjamín žáků 6. – 7. ročníku zvítězily Aneta Bobčíková (6. B) a Nela Jančová (7. A) před Sabinou Jančovou (7. B).

V kategorii Klokánek žáků 4. – 5. ročníku zvítězila Kamila Straňáková (5. A), 2. místo obsadila Nikol Lukešová (5. A) a 3. místo Eliška Jančová (5. B).

V kategorii Cvrček žáků 2. – 3. ročníku zvítězila Helenka Májková, 2. místo obsadily Eliška Májková a Natálka Smetanová, všechny z 3. A.

20. 3. 2024 – FYZIKÁLNÍ OLYMPIÁDA

Datum: 12.04.24

Ve středu 20. března se konalo okresní kolo fyzikální olympiády. I letos jsme navázali na úspěchy z posledních let.

V kategorii F žáků 8. ročníku obsadil 1. místo Metoděj Ondra, 5. místo Alice Škrabálková, 6. místo Apolena Rolincová, 7. místo Vít pochylý a 11. místo Josef Charvát. V kategorii E žáků 9. ročníku obsadila 7. místo Eliška Popelková, 8. místo Matouš Orlovský a 11. místo Vít Zálešák.

Všichni se stali úspěšnými řešiteli. Gratulujeme!

14. 3. 2024 – ANGLICKÉ DIVADLO

Datum: 12.04.24

Žáci 4. – 9. ročníku měli možnost zhlédnout dvě představení v angličtině. Pan Nielson – rodilý Australan – si pro mladší publikum připravil divadlo s názvem Bilby´s Bush Adventures. Nejprve se naučili slovní zásobu spojenou s Austrálií a poté si s naučenou slovní zásobou zahráli příběh. Na dětských tváří bylo vidět, že se program setkal s nadšením. Starší žáci se seznámili s historií Austrálie, poznali jedinečnost flóry a fauny, mohli si zahrát na didgeridoo a ochutnat vegemite – hnědou pomazánku, kterou si Australani dávají s toastem ke snídani.

Děkujeme SRPŠ za zaplacení vstupného.

© 2024 ZŠ Nivnice | Administrátoři.cz
Mapa stránek