Základní škola a mateřská škola J.A. Komenského

BAREVNÝ TÝDEN

Datum: 23.04.24

Den Země je každoročně celosvětová událost zaměřená na propagaci a podporu ochrany životního prostředí.

PONDĚLÍ – ŽLUTÁ – symbol Slunce – zdroj tepla a světla

ÚTERÝ – ČERVENÁ – symbol srdce, krve, teplokrevných živočichů

PROJEKT ČÁP BÍLÝ V I. ODDĚLENÍ ŠD

Datum: 22.04.24

Projekt byl motivován příletem tažných ptáků, konkrétně čápa bílého. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací. Čáp bílý se každoročně  vrací na stejné hnízdo. Pokud se jeden z páru nevrátí, druhý si brzy opatří nového partnera. Samec obyčejně přilétá o pár dní dříve než samice, aby hnízdo obsadil a opravil.

Když nám vyšlo počasí, pozorovali jsme čápy na jejich komíně u školy.

Ve třídě jsme pak tvořili z trubek komín a čápa z papíru. Byla rozvíjena týmová spolupráce mezi dětmi. Projektový týden se vydařil, děti byly velmi spokojené a nadšené tímto tématem.

AKTIVITY V II. ODDĚLENÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY

Datum: 22.04.24

JARNÍ ÚKLID

K jaru neodmyslitelně patří jarní úklid.  Děti se této činnosti zhostily nejen s úsměvem, ale také s velkým nadšením. 

PROCHÁZKY PO OKOLÍ

Počasí začátkem dubna rozhodně lákalo trávit čas nejen na školní zahradě, ale také na procházkách. Sbírali jsme kytičky a tvořili mandaly. Na hřišti nás doprovázela kamarádská kavka.    

ZAHRADNÍ PRÁCE

Stali jsme se také na chvilku zahradníky. Zasadili jsme do vyvýšených záhonů různé druhy zeleniny, o kterou se budeme starat, zalévat ji a pozorovat vývoj semínek. 

17. 4. 2024 – MINIFOTBAL

Datum: 22.04.24

Fotbalového turnaje v Uherském Hradišti se zúčastnilo osm družstev. Kluci se postupně utkali se Starým Městem, které porazili 3 : 2, Polešovice zdolali 3 : 0 a se Slováckem prohráli 1 : 7. Ve skupině skončili druzí a semifinále hráli s Hlukem, který vyhrál druhou skupinu. Od této chvíle nás štěstěna opustila. V normální hrací době zápas skončil 1 : 1 a na penalty jsme prohráli 2 : 3. V bitvě o třetí místo s Uherským Brodem klukům 2x stála v cestě za gólem branková konstrukce. V posledních vteřinách po nedorozumění naší obrany zaplul odkopnutý balon od soupeře do naší branky a prohra 0 : 1 poslala naše fotbalisty až na 4.místo.

Pořadí: 1. Slovácko, 2. Hluk, 3. Uh. Brod, 4. Nivnice, 5. Staré Město, 6. Polešovice, 7. Na Výsluní UB, 8. Katolická UB

16. 4. 2024 – ZÁPIS DO 1. TŘÍDY

Datum: 19.04.24

Předškoláci si v úterý 16. dubna užili svůj velký den – zápis do první třídy. Prvotní rozpaky rychle překonali, zvládli nakreslit obrázek, popovídali si s paní učitelkou a prohlédli si školu. Za svou velkou odvahu dostali gekona z naší 3D tiskárny a plyšového slona, kterého jim na památku ušila děvčata z horní školy.

16. 4. 2024 – OPRAVA ŠKOLNÍHO HŘIŠTĚ

Datum: 19.04.24

Oprava hřiště Sportovního areálu J. Stojana je hotová. Povrch hřiště je vyčištěný, dřevěné mantinely a síť jsou opravené. Renovované fotbalové branky a basketbalové koše už netrpělivě vyhlíží sportovce. Tělocvik venku může začít! 

© 2024 ZŠ Nivnice | Administrátoři.cz
Mapa stránek