Základní škola a mateřská škola J.A. Komenského

Aktualita: 14. 11. 2017 – SPANÍ VE ŠKOLE A NÁVŠTĚVA PLANETÁRIA

Datum: 15.11.17

Na tento den se těšili všichni páťáci. S karimatkami a spacáky netrpělivě přešlapovali u dveří školy, až jim jejich paní učitelky otevřou. A je to tady, hrr. Rychle si najít vhodné místo na spaní a rozložit se. Už za chvíli se dozvíme překvapení, který film si dnes večer promítneme.

Sissi- mladá císařovna. Tento týden jsme se o ní a jejím manželovi Františku Josefu I. učili ve vlastivědě. Bylo to zajímavé. A krásně se po tom usínalo. Těšíme se na další promítání.

Po noci strávené ve škole se třídy 5. A a 5. B vydaly linkovým autobusem do Uherského Brodu. Nad nádražím (u Slunce) je čekal pan Ing. Rostislav Rajchl. Tady začala pěší cesta po planetární stezce. Na této stezce od nádraží po hvězdárnu jsou infopanely a modely zmenšených planet. Planety a další vesmírná tělesa na stanovištích představují poměry vzdáleností těles ve sluneční soustavě.

Trochu přituhlo, a tak byli všichni rádi, když dorazili do planetária na KD a zhlédli film plný zajímavostí o výzkumu vesmíru. Bude se jim to hodit v hodinách přírodovědy.

Žádné komentáře

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2024 ZŠ Nivnice | Administrátoři.cz
Mapa stránek