Základní škola a mateřská škola J.A. Komenského

25. 4. 2024 – OKRESNÍ KOLO ŠTAFETOVÉHO POHÁRU

Datum: 26.04.24

Do Uherského Hradiště přijelo 8 škol, za každou běželo 8 dívek a 8 chlapců, žáků 1. – 5. ročníku. Nejdřív běželi mladší 8 x 100 m a starší 8 x 100 m. Po přestávce, kdy probíhaly doplňkové disciplíny skok z místa a hod medicinbalem, pak smíšené štafety 8 x 200 m. Všichni naši se snažili zaběhnout co nejlépe, ale v konečném součtu všech časů jsme skončili na 7. místě před Jalubím. Zvítězila ZŠ Sportovní Uherské Hradiště před Bojkovicemi a Hlukem.

Přesto jsme do Nivnice dovezli zlatou medaili. V doplňkových disciplínách v hodu medicinbalem v kategorii mladších dívek (32 účastnic) zvítězila Vaneska Májková z 2. B úžasným výkonem 7,30 m.

Bylo to velmi milé překvapení a radost na závěr náročného dopoledne.

24. 4. 2024 – PŘEDPLATNÉ NEJMENŠÍHO DIVÁKA ZLÍN

Datum: 26.04.24

Ve středu jsme jeli na čtvrté a poslední představení v tomto školním roce nazvané MINIOPERY. Divadelní seskupení z Olomouce tvořilo jen několik dospělých a mnoho dětí. Zahráli, zazpívali a krásně zatančili pohádku O Budulínkovi a Červené Karkulce.

BAREVNÝ TÝDEN

Datum: 23.04.24

Den Země je každoročně celosvětová událost zaměřená na propagaci a podporu ochrany životního prostředí.

PONDĚLÍ – ŽLUTÁ – symbol Slunce – zdroje tepla a světla

ÚTERÝ – ČERVENÁ – symbol srdce, krve, teplokrevných živočichů

STŘEDA – BÍLÁ – symbol ledovce, zdroje sladké vody

ČTVRTEK – MODRÁ – symbol vody, životodárné tekutiny

PÁTEK – ZELENÁ – symbol rostlin, zdroje kyslíku a potravy

Ve třídě 1. B jsme si povyprávěli o tom, jak je pro nás naše planeta důležitá a zhlédli krátký dokument o Zemi. V pracovních činnostech jsme si vyrobili korunu se zeměkoulí a ve výtvarné výchově si děti vytvořily krásný obrázek v kapce vody.

Děti ze III. oddělení školní družiny oslavily Den Země krásnou společnou prací.

22. 4. 2024 – OLYMPIJSKÝ VÍCEBOJ

Datum: 23.04.24

Okresní kolo proběhlo v Uherském Brodě ve sportovní hale. Závodilo se ve čtyřech disciplínách – trojskoku, hodu medicimbalem, skoku přes švihadlo a leh – sedech po dobu dvou minut. Soutěže se účastnilo 12 družstev z okresu Uherské Hradiště. Naše družstvo skončilo na 6. místě. V soutěži jednotlivců Vlado Nykolyshyn obsadil 2. místo a Alička Škrabálková 6. místo.

Oba ve své kategorii postoupili do krajského kola do Otrokovic. 

Těsně za postupem ve svých kategoriích skončili na 4. místě Martin Mikeska, 5. Filip Bršlica a 6. Daniel Bradáč. 9. místo obsadil Adam Kelíšek. Další umístění děvčat: 8. místo Karolína Vaškových, 11.  Denisa Zámečníková, 12. Marie Kůdelová, 13. Šárka Kročilová, 14. Míša Liznová, 15. Anna Pražanová, 16. Zuzana Čertíková.

Alice Škrabálková vyhrála doprovodný kvíz o OH v Paříži a odnesla si reprezentační tričko.

PROJEKT ČÁP BÍLÝ V I. ODDĚLENÍ ŠD

Datum: 22.04.24

Projekt byl motivován příletem tažných ptáků, konkrétně čápa bílého. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací. Čáp bílý se každoročně  vrací na stejné hnízdo. Pokud se jeden z páru nevrátí, druhý si brzy opatří nového partnera. Samec obyčejně přilétá o pár dní dříve než samice, aby hnízdo obsadil a opravil.

Když nám vyšlo počasí, pozorovali jsme čápy na jejich komíně u školy.

Ve třídě jsme pak tvořili z trubek komín a čápa z papíru. Byla rozvíjena týmová spolupráce mezi dětmi. Projektový týden se vydařil, děti byly velmi spokojené a nadšené tímto tématem.

AKTIVITY V II. ODDĚLENÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY

Datum: 22.04.24

JARNÍ ÚKLID

K jaru neodmyslitelně patří jarní úklid.  Děti se této činnosti zhostily nejen s úsměvem, ale také s velkým nadšením. 

PROCHÁZKY PO OKOLÍ

Počasí začátkem dubna rozhodně lákalo trávit čas nejen na školní zahradě, ale také na procházkách. Sbírali jsme kytičky a tvořili mandaly. Na hřišti nás doprovázela kamarádská kavka.    

ZAHRADNÍ PRÁCE

Stali jsme se také na chvilku zahradníky. Zasadili jsme do vyvýšených záhonů různé druhy zeleniny, o kterou se budeme starat, zalévat ji a pozorovat vývoj semínek. 

© 2024 ZŠ Nivnice | Administrátoři.cz
Mapa stránek